fredag 22 januari 2010

Fredag 22 januari

Idag har vi varit inne på riksen med Ester. Det har tagits blodprov, röntgen och ultraljud. Det är sådant de vill ha gjort innan en katetrisering, som sker på måndag morgon.
Vi kommer åka in på söndag kväll, Ester kommer att fasta natt till måndag. Klockan 08.00 följer vi Ester bort till salen där hon får narkos. Då sitter hon i vårat knä, andas genom en mask, som hon inte vill, hon blir mer och mer borta tills hon sedan somnar och blir väldigt avslappnad och tung. Sedan blir det en lång väntan tills telefonen ringer och vi ska få prata med Gaute (läkaren) om hur det gått.

De kommer gå in med en tunn slang genom en ven från halsen, via hjärtat till de två ådrorna som går till lungorna från hjärtat, där är det på Ester alldeles för trångt. De ska försöka att genom en ballong spränga så att de förhoppningsvis blir större, (de måste bli större). Blir de större kommer antagligen trycket innan trångheten sjunka. Då får vi troligtvis åka hem, och in på en tre kvartsfontan operation(se tidigare inlägg)om någon månad. Det vore så gott om det blev så.

Idag berättade Gaute att stället på ådrorna de ska försöka spränga är bara 3 mm i diameter och 1 cm långa. Det är så smått. Helt otroligt vad duktiga de är. Gaute sa också att på väg till ådrorna ska de genom hjärtat. Ester är ju inte så stor, så allt är så smått på henne, på något ställe är det så trångt att slangen precis får plats, vilket betyder att det då blir "stopp" där, vilket inte är bra. Därför kan han inte vara inne så länge åt gången, han får gå in många korta gånger.
Han tycker det är svårt och vet inte om han lyckas. Blir resultatet inte lyckat är det lite osäkert vad som sker. Något försöker de göra, men idag vet han inte vad.

Det är så skrämmande, att förlora Ester vore så ofattbart, det är för mig ofattbart att det är så allvarligt som det är. Gaute tyckte vi var fantastiska som inte tänkte så långt fram, utan som tog några steg i taget, och det är nog bra att vi kan göra det. Nu har vi kommit så här långt på väg, nu får vi ta måndagen när den kommer, resultatet när det kommer. Det är nog det bästa, annars missar vi ju så mycket på vägen.

27 kommentarer:

 1. kjære dere, vi er hos dere i taker og bønn hver eneste dag. vi har tro på at esther skal få den hjelpen hun behøver og at mandagen skal bli vellykker.klem fra reidun, lars-erik og gutta

  SvaraRadera
 2. Tenker veldig mye på dere!

  SvaraRadera
 3. Tänker mycket på er och håller alla tummar för lilla Ester. Beundrar er för era kloka tankar,för det kan inte vara lätt att vara stark alla gånger. Men har förstått på din blogg att ni har den bästa vården man kan ha och det måste kännas skönt och tryggt.
  Många kramar från Ingela!

  SvaraRadera
 4. Vill bara skicka en hälsning och säga att ni finns i våra tankar nästan daglingen,ni är så kloka och tappra.Vi skall tänka på er på måndag.

  Leif o Viveca / Kinna

  SvaraRadera
 5. Tänker på er varje dag!
  Linda 0g Gjermund

  SvaraRadera
 6. Ni är ständigt med i våra tankar.
  Ewa o Sten

  SvaraRadera
 7. Det är inte bara Gaute som tycker att ni är fantastiska. Ni och älskade Ester lär oss så mycket om livet och vad som betyder något. Ni betyder alla sååååå mycket för oss. Kram Alfred, Vilmer, Kjell och Carolina

  SvaraRadera
 8. Jeg er med dere i bønn og tanker. Klem Stine

  SvaraRadera
 9. Anne og Tormod24 januari 2010 11:31

  Det er rørende å lese om deres kjære Ester. Vi er med dere i bønn og tanker. Anne og Tormod

  SvaraRadera
 10. Kjære Maria og Peter.
  "Som dine dager er, skal din styrke være"(5.mos 33:25).
  Vi husker på dere. Klem fra Inger og Hans.

  SvaraRadera
 11. Ni finns i våra tankar varje dag. Tack för att vi får läsa detta. Kramar från Sara och Johan Wahrby

  SvaraRadera
 12. Tenker på dere og lille Ester hver dag. Håper og tror at alt skal gå bra...
  Linn Theres, Robert-Andre`,Hilde og Thor

  SvaraRadera
 13. Kjære Maria og Peter.
  Vi tenker på dere og ber for lille Ester.
  Det gjør stort inntrykk å lese det du skriver, Maria.
  Ann Kristin og Peter.

  SvaraRadera
 14. Jag gråter med er och förstår den smärta och förtvivlan ni känner.Jag tänker på dikten "fotspår i sanden" där en man ser tillbaka på sitt liv. Längs stranden syns två fotspår för det mesta i livet men i bland bara ett par. Mannen frågar Gud varför? Det var de gånger jag bar dig i mina armar svarade Gud då. Jag tror Gud bär er alla i sina armar nu! Kramar

  SvaraRadera
 15. Kjære gode naboer!

  Vi har nettopp kommet hjem fra familiegudstjeneste i kirken. Der ble Ester både sunget og bedt for.
  Plus sang "don´t you worry about tomorrow"
  Og jeg tror vi alle følte denne strofen ekstra sterk i kveld.

  STOR klem fra Turid og resten av Sandvollgjengen

  SvaraRadera
 16. Varme tanker og gode ønsker! Jeg finnes i huset hele dagen og vil tenke på dere. Stor klem fra Inger Helen.

  SvaraRadera
 17. Vi tenker på dere og har dere med i våre bønner. Lykke til i morgen! Gunhild & Hans Olav

  SvaraRadera
 18. Tänker på er... Nzambi Zola!
  KRAM Emilia m. familj

  SvaraRadera
 19. "och jag håller dej (Ester) i min hand"

  SvaraRadera
 20. Kjære dere.
  Syver og jeg var i kirken og tente et lys for Ester igår. De to skal jo vokse opp og ha så mye morsomt sammen! Dere er i tankene våre.
  Klem fra Gunn Marit

  SvaraRadera
 21. Han har hört varje bön och tanke, sett varje ljus. Han vet er önskan och är med er under dagen och alla andra dagar.
  Kram

  SvaraRadera
 22. Mina vänner, böner och tankar går till er alla. Glad och stolt över att ni delar ert liv här.
  Kramar om er alla

  SvaraRadera
 23. Har hørt om Esters blogg, men har ikke funnet den før nå i kveld. Tankene våre går stadig til Ester og dere. Dere er med i våre tanker og bønner!
  Klem fra Sanne, Louise, Jeanette o Christer

  SvaraRadera
 24. Tänker mycket på Er, tack för att vi får vara med och dela.... Kramar och böner från Tina, Thomas, Calle, David och Elin

  SvaraRadera
 25. Etter oppfordring fra en venn, har jeg lyst til å dele med meg av et"syn" jeg fikk ei natt jeg ikke fikk sove. Jeg sto opp og satte meg i stua for å be for Ester, Maria, Peter og Eline. Fremfor meg så jeg et klart bilde av Ester, hun lå blid og fornøyd i bare bleia. over bryst og mage hadde hun et stort rødt håndavtrykk, jeg tenkte Guds varme trygge Faders hånd, det ble veldig sterkt for meg. Så hvil i troen på at Ester og dere hviler i Guds hender og at han er med dere hver dag, bærer dere igjennom oppturer og nedturer.Vi beundrer dere for styrken deres og at Vdere deler med dere til oss.Vi fortsetter og be. Klem

  SvaraRadera
 26. mESTERverk <3


  -Maja

  SvaraRadera
 27. Tände ljus f¨r Ester i söndags, tror de flesta ljus som tändes i kyrkan i söndags var för lilla Ester. Tack för att ni skriver här! Man undrar ju väldigt hela tiden hur det går, och då är det så fint att gå in här och läsa. Gud välsigne er! Vi ber!
  Kram Linda N m fam

  SvaraRadera