tisdag 26 januari 2010

Moster skriver.......

Det har varit två tuffa dagar för lilla Ester och oss omkring. I lördags fick Ester feber och det var länge oklart om det skulle kunna göras en ballongsprängning under måndagen. Efter provtagningar och undersökningar valde de att göra ballongsprängningen, trots att Ester hade en liten infektion. Det visade sig att de endast behövde göra sprängningen på den ena sidan, då det inte var så trångt på den andra, som de först trott. Det visade sig även att Esters blod till lungorna var syresatt med 90% och det till kroppen med 65%. Detta ska normalt vara lika och Ester har då något som kallas "streaming" (eller liknanade). Detta betyder att det syrerika och syrefattiga blodet inte blandar sig i kammaren, som de hela tiden trott. Om detta var positivt eller negativt kunde Gaute inte svara på. Eftersom de hela tiden finner "nya" saker så vet de inte riktigt hur de ska gå vidare.....

Idag har 20 läkare suttit och diskuterat Esters nästa steg. De vet inte riktigt hur de ska gå vidare. Vissa alternativ är bara tillfälliga och vissa alternativ kräver en högre syresättning. Esters nuvarande syresättning ligger mellan 60%-68%, vilket vissa stunder kräver syrgas.

På fredag ska Ester göra en MR(röntgen), vilket betyder att hon än en gång måste få narkos. Detta görs för att mäta Esters blodvolym, som de behöver veta för nästa steg.
Så fort de vet vad nästa operation kommer bli kommer de genomföra den. Detta kan ta allt från 5 dagar till 3 veckor.

Maria och Peter har ingen möjlighet att skriva i bloggen under tiden de är på sjukhuset, därav mitt inlägg. De kan däremot läsa alla kommentarer och de tycker att det är skönt att läsa allt ni skriver. Maria nämnde särskilt kommentaren från den peron som hade gått upp mitt i natten för att be och sett en bild framför sig där Ester låg med ett stort handavtryck på magen. Guds handavtryck, han som bär dem alla. Det är skönt att vi alla får vila i Guds hand och då tänker jag speciellt på Ester, Eline, Maria och Peter.

10 kommentarer:

 1. Takk moster, for oppdatering. Det er så godt å kunne gå inn her og lese, jeg har vært så spent på åssen det har gått. Jeg forstår at det stadig dukker opp nye utfordringer og nye planer som må legges. Husk at det er de beste legene her i landet som samler seg om Ester akkurat nå. Jeg var på bibelgruppa mi i går, og vi ba spesielt om at Gud måtte være med legene og utruste dem, og det tror jeg Han gjør! Jeg er jo i byen, så bare ta kontakt om dere trenger noen å snakke med eller annet. Guds fred resten av uka!

  SvaraRadera
 2. Ni finns ständigt i mina tankar!

  SvaraRadera
 3. Det er umulig for oss og sette opp inn i deres situasjon, og det er imponerende å lese hvordan dere takler dette. Vi ber for dere Ester, Eline, Maria og Peter og ikke minst alle legene. " det er makt i de foldede hender".
  Klem fra Isak, Kristine og Anders

  SvaraRadera
 4. Jag ber.

  Karin E, Karlstad

  SvaraRadera
 5. En liten hilsen til dere at dere fins i våres tanker og bønner. Ber om Guds store kraft og kjærlighet skal omslutte dere.
  Sterkt å få følge dere på bloggen. Lykke til på fredag.
  Klem fra Bjørg og Kjell Roger

  SvaraRadera
 6. Kjære dere.
  Ord blir fattige... Men vit at vi tenker og ber, stadig. Jeg har vært i kontakt med Marry-Anne og Tine, de søte jordmødrene våre, så de også kan følge dere også på bloggen.
  Varme klemmer og suss fra Syver

  SvaraRadera
 7. Tänker så mkt på er! Vilken stark tjej ni har! Trots allt som är fel och konstigt med lilla Esters hjärta så har hon kämpat på och verkar klara allt bättre än vad man kan tro. Det måste ju kännas tryggt inför allt som ni har kvar framför er. Livglädje och kämparglöd finns det inga mediciner i världen som kan ge och det kanske är den viktigaste pusselbiten till att hon tar sig igenom allt tufft som hon utsätts för varje dag. Ni är fantastiska Peter och Maria som orkar vara vid Esters sida! Ber för er alla! Kram Johanna Delvert

  SvaraRadera
 8. Lilla goa Ester, må Gud vara med dig så att detta går lätt. Tänk vilken styrka du måste ha fått som kan klara så mycket med ett hjärta som inte är som vi önskar. Många tårar rinner när jag läser om vad du måste gå igenom. Hoppas läkarna snart vet vad de ska göra för dig. kram Petra

  SvaraRadera
 9. Ni finns i mina böner och tankar.
  Många kramar,
  Clara

  SvaraRadera
 10. Vi tänker på er! Kramar Maria och Daniel

  SvaraRadera